Stomatologie Copii

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Background Responsive
Stomatologie Copii

Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor (pedodontie). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor inca de la inceput.

Pedodontul este medicul stomatolog special pregatit profesional pentru a avea grija de sanatatea orala a copilului, asa cum medicul pediatru are grija de sanatatea lui generala. Prima vizita la medicul stomatolog pedodont ar trebui sa aiba loc odata cu eruptia primilor dinti de lapte, in jurul varstei de 6 luni-1 an. Acest lucru permite copilului sa se familiarizeze atat cu pedodontul, cat si cu mediul cabinetului si ofera sansa medicului de a le recomanda parintilor metode de prevenire a cariilor, dar si de a depista precoce leziunile.

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari,indrumari privind periajul dentar) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor. Anumite afectiuni ale dintilor de lapte provoaca tulburari in dezvoltarea dintilor definitivi; de aceea este foarte important sa se acorde aceeasi atentie si tratarii dintilor de lapte, pentru ca de sanatatea lor depinde dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a arcadelor dentare permanente.

Radiologie 2
 • Stomatologie pediatrica
 • Profilaxie dentara
 • Cape pedodontice
 • Aparate miofunctionale
 • Tratamente sub anestezie generala intravenoasa

Utilizăm două tipuri de anestezie: locală și sedare intravenoasă caz în care pacienții pot resimți durere, așa că de obicei este însoțită și de anestezie locală).

Tehnica de anesteziere va fi aleasă de medic împreună cu părinții pacientului, în funcție de situație și de regiunile care necesită desensibilizare.

În cazul sedării intravenoase, se administrează o mică injecție în vena din braț, care va reduce frica și va ajuta pacientul să se simtă mai relaxat în raport cu tratamentul pe care îl va primi. Pacientul va avea senzația că a dormit. Cel mai adesea, sedarea de acest tip este completată de anestezie locală. Pulsul și respirația sunt monitorizate cu ajutorul unui dispozitiv medical care se fixează pe deget.

Sub acest tip de anestezie se poate face orice manoperă stomatologică (extracții, implant, etc) atât la copii cât și la adulti. Efectele încetează la 10-15 minute de când se oprește administrarea intravenoasă a anestezicului.

Sedarea intravenoasă are anumite avantaje:

 • presupune evitarea anesteziei generale în majoritatea cazurilor
 • are efect imediat
 • nu implică riscul de înecare
 • timpul de recuperare este scurt

Din păcate, sedarea intravenoasă presupune și anumite dezavantaje:

 • necesitatea unui cateter intravenos
 • risc de învinețire locală (pe braț)
 • o ușoară amnezie (ceea ce poate fi un avantaj, de fapt, deoarece rareori pacienții își doresc să-și amintească intervenția)
 • pacientul are nevoie de însoțitor ulterior intervenției

Ca o măsură de precauție, pacienții sunt sfătuiți să nu consume mâncare cu 3 ore înainte de intervenție, și să poarte o bluză cu mâneci scurte sau largi.

După trezirea controlată, pacienții staționează aproximativ jumătate de oră pentru a-și reveni, după care pot părăsi clinica.

Ce ne recomandă?

Echipă multidisciplinară cu experiență

Medicii noștri sunt pregătiți să preia cazuri complexe, și prin colaborare să redea pacienților puterea de a zâmbi

Apropierea de pacient

Empatiză cu fiecare pacient în parte și încercăm să găsim soluțiile potrivite atât din punctul de vedere estetic cât și funcțional

Raport calitate-preț

Un zâmbet frumos ar trebui să fie dreptul fiecărui om! Tocmai de aceea încercăm să găsim soluții potrivite pentru fiecare buget

Totul într-un singur loc

La Clinica Optimum Dent avem mai multe specializări și chiar cabinet radiologic, așa că beneficiezi de toate serviciile într-un sigur loc

Vino la o consultație

Te-ar putea interesa și...